Teka-Teki Yang Kanak-Kanak Akan Suka

Kanak Kanak

Teka-Teki Yang Kanak-Kanak Akan Suka

Teka-Teki Yang Kanak-Kanak Akan Suka

Bagaimanakah anda boleh membuang bola sepertimana yang anda boleh, untuk hanya memulangkannya kepada anda, walaupun ia tidak melepaskan apa-apa?

Buang bola lurus di udara.


Seorang budak lelaki itu bergegas ke bilik kecemasan hospital. Doktor ER melihat budak itu dan berkata, “Saya tidak boleh beroperasi pada lelaki ini. Dia adalah anak saya. “Tetapi doktor bukan bapa lelaki itu. Bagaimana mungkin?

Doktor adalah ibunya.


Seorang gadis sedang duduk di dalam rumah pada waktu malam yang tiada lampu sama sekali. Tiada lampu, tiada lilin, tiada apa-apa. Namun dia membaca. Bagaimana?

Wanita itu buta, dan dia sedang membaca Braille.


 

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...