Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Kanak Kanak

Teka-teki Pintu

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik.

Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak dan lukisan dari zaman ini yang kelihatan menunjukkan struktur yang menggunakan pintu dengan ketara.

Ahli arkeologi juga telah menemui artifak serupa yang mencadangkan perkara yang sama di tempat seperti Switzerland, Greece, Amerika Selatan dan banyak lokasi lain.

Aura pintu yang misterius mempesonakan tradisi kuno sehingga pintu itu digunakan dalam pelbagai cerita rakyat dan penceritaan untuk membantu menjelaskan kehidupan akhirat. Kisah-kisah inilah yang menyumbang kepada membangunkan tradisi teka-teki rumit yang curam berkaitan dengan pintu yang masih meluas hingga ke hari ini.

Terdapat pintu ajaib, yang hanya mempunyai satu peraturan. Ahli sihir tidak boleh masuk tetapi penyapunya boleh. Dia kadang-kadang melekatkan giginya tetapi tidak pernah mulutnya. Dia suka menggosok gigi dengan ubat gigi tetapi tidak pernah menggunakan tangan. Kawannya Moloia tidak boleh masuk tetapi Reene boleh. Jadi, apakah peraturannya?

Apa-apa sahaja dengan huruf berganda seperti Sally.

Apa yang melalui pintu tetapi tidak pernah masuk dan tidak pernah keluar?

Lubang kunci

Apa yang tidak mempunyai tangan tetapi mungkin mengetuk pintu anda, dan jika itu lebih baik anda buka?

Peluang.

Ia memerlukan banyak ketukan, tetapi tidak pernah menangis. Apa itu?

Pintu

Apa yang anda panggil loceng pintu bodoh?

Sebuah ding-dong

Apa yang tidak pernah bertanya tetapi sentiasa dijawab. apa saya

Loceng pintu

Di atas pintu terdapat huruf “OTTFFS”. Apa yang akan datang?

S.

Terdapat dua pintu. Satu pintu menuju ke Syurga, manakala satu lagi menuju ke Neraka. Seekor burung nuri berdiri di hadapan setiap pintu. Seekor burung nuri selalu bercakap bohong, manakala seekor lagi selalu bercakap benar. Anda tidak tahu burung nuri atau pintu yang mana. Anda dibenarkan bertanya hanya satu soalan. Jadi, apakah satu soalan yang anda mesti tanya untuk menentukan pintu yang mana, supaya anda akhirnya boleh pergi ke Syurga? (Petunjuk: Soalan melibatkan apa yang akan dikatakan oleh seekor burung nuri tentang pintu.)

Tidak kira burung nuri yang anda ajukan soalan itu, tetapi soalannya ialah, “Pintu apakah yang akan dikatakan oleh burung nuri lain itu Syurga?”. Kemudian anda akan memilih pintu yang lain.

Jika anda masuk ke pintu kaca hijau, anda boleh membawa bola, tetapi bukan pemukul. Anda boleh membawa buku, tetapi anda tidak boleh membawa majalah. Anda boleh membawa kopi, tetapi bukan secawan. Anda boleh membawa surat, tetapi anda tidak boleh membawa nombor. Mengapa anda hanya boleh membawa barang-barang tertentu?

Apa sahaja yang anda bawa perlu dieja dengan huruf berganda.

Kenapa awak tak boleh masuk ke sarang Sauron?

Kerana sentiasa ada satu Mordor.

Apa yang tidak bertanya tetapi menerima banyak jawapan?

loceng pintu

Mempunyai bilah potongan bergerigi.
Memastikan tangan terpantas ditutup.
Pergi dalam kegelapan. Memakai cincin.
Satu diam. Ramai yang menyanyi.

Kunci. Ia mempunyai potongan bergerigi agar sesuai dengan kunci. Pintu berkunci menghalang orang ramai keluar dan lubang kuncinya gelap. Cincin kekunci ialah cara biasa untuk memegang satu set kekunci, dan apabila anda menggunakan kekunci, kunci itu senyap, tetapi selebihnya akan berbunyi dan berbunyi.

Semasa memandu keretanya seorang lelaki menekan brek apabila dia melihat, di tengah jalan, pintu bertatah berlian, pintu emas dan pintu perak. Pintu mana yang dia buka dahulu?

Pintu keretanya

Saya berada di rumah tanpa pintu. Ada orang di dalam tetapi tidak memberi jawapan. Siapakah saya?

Seekor ikan. Mangkuk ikan atau akuarium ialah rumah ikan dan orang di dalamnya adalah penyelam hiasan yang tidak memberi jawapan (orang mungkin bertanya bagaimana ikan itu tahu, memandangkan mereka sendiri bukanlah sekumpulan yang suka bercakap).

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...