Teka-teki Logam Dan Jawapan

Kanak Kanak

Teka-teki Logam

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini.

Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan?

Loceng Perak

Mengapa wayar logam itu sangat kecewa?

Ia semakin bengkok tanpa bentuk.

Anda berdiri di atas satu daripada dua tiang logam pepejal. Mereka berdua berada tepat satu kilometer di antara satu sama lain dan mereka berdua berdiri setinggi satu kilometer. Tiada apa-apa di sekeliling tiang ini, tetapi anda mempunyai satu ranting kecil, satu batu kecil dan bekalan tali tanpa had. Dengan hanya menggunakan bahan yang dinamakan, bagaimana anda boleh mendapatkan dari bahagian atas tiang yang anda berada di atas tiang yang lain?

Ranting dan batu itu hanyalah gangguan yang digunakan untuk mengalihkan anda daripada jawapan sebenar. Lupakan saya pernah menyebut mereka. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengisi ruang di antara anda dengan tali yang mencukupi sehingga membuat longgokan begitu besar sehingga anda boleh berjalan melintasinya ke tiang yang lain (ingat saya katakan anda mempunyai bekalan tali tanpa had).

Seorang banduan terperangkap di dalam bilik besi dengan pintu besi yang dikunci. Tiada tingkap dan tiada apa-apa di dalam bilik itu melainkan sebuah piano. Apa yang boleh dia lakukan untuk melarikan diri?

Main piano sehingga dia menemui kunci yang betul.

Mengapa wayar logam itu terganggu?

Ia telah menjadi bengkok kerana tidak kelihatan

Logam bukan hitam mahupun merah,
Seberat ketamakan emas manusia.
Apa yang anda lakukan untuk kekal di hadapan,
Dengan kawan atau lawan atau anak panah dan kuda.

apa saya

memimpin. Plumbum berwarna kelabu metalik, sangat berat dan untuk terus mendahului seseorang, anda perlu berada di hadapan.

Baca lagi

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...