Teka Teki Susah Dan Jawapan Sekali

Susah

Teka Teki Susah Dan Jawapan Sekali

Teka Teki Susah Dan Jawapan Sekali

Seorang banduan diberitahu “Jika anda mengatakan dusta kami akan menggantung anda, jika anda mengatakan kebenaran kami akan menembak anda.” Apa yang boleh dikatakannya untuk menyelamatkan dirinya?

Anda akan menggantung saya.


Apabila saya digunakan, saya tidak berguna, sekali ditawarkan, tidak lama lagi ditolak. Dalam keadaan terdesak terdedah, yang dimaksudkan tidak dilindungi. Apa saya?

Alibi atau alasan yang lemah.


Saya salah satu daripada lima, saya tidak hidup. Dia yang mengutus saya menjadi raja, Dia yang menerima saya mati. Apa saya?

Batu dari kisah Alkitab yang terkenal, Daud mempunyai lima batu. Dia menggunakan salah satu batu untuk membunuh Goliath..


Ia lebih pendek daripada yang lain, tetapi apabila anda gembira, anda membesarkannya seperti yang terbaik. Apa itu?

Ibu Jari.


 

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...