Teka Teki Susah Dan Jawapan Sekali

Susah

Teka Teki Susah Dan Jawapan Sekali

Teka Teki Susah Dan Jawapan Sekali

Seorang banduan diberitahu “Jika anda mengatakan dusta kami akan menggantung anda, jika anda mengatakan kebenaran kami akan menembak anda.” Apa yang boleh dikatakannya untuk menyelamatkan dirinya?

Anda akan menggantung saya.


Apabila saya digunakan, saya tidak berguna, sekali ditawarkan, tidak lama lagi ditolak. Dalam keadaan terdesak terdedah, yang dimaksudkan tidak dilindungi. Apa saya?

Alibi atau alasan yang lemah.


Saya salah satu daripada lima, saya tidak hidup. Dia yang mengutus saya menjadi raja, Dia yang menerima saya mati. Apa saya?

Batu dari kisah Alkitab yang terkenal, Daud mempunyai lima batu. Dia menggunakan salah satu batu untuk membunuh Goliath..


Ia lebih pendek daripada yang lain, tetapi apabila anda gembira, anda membesarkannya seperti yang terbaik. Apa itu?

Ibu Jari.


 

Baca lagi

Teka Teki
Koleksi 15+Soalan Teka Teki

Koleksi 15+Soalan Teka Teki

Teka teki adalah soalan atau pernyataan yang menawarkan teka-teki untuk diselesaikan. Mereka sering melibatkan pemikiran kritikal di bahagian pembaca untuk mengetahui jawapannya, dan ini menawarkan hiburan yang mencabar. Di sini kita mempunyai koleksi soalan teka...

Teka-Teki Untuk Cinta Anda
Teka-Teki Untuk Cinta Anda

Teka-Teki Untuk Cinta Anda

Teka-Teki Untuk Cinta Anda Orang kaya dan miskin memerlukannya, yang terdesak dan yang puas mahu, pengecut dan pahlawan mengidamnya? Malah, semua orang menginginkannya, tetapi satu-satunya orang yang dapat merasakannya adalah orang yang memilikinya. Apa itu?...