Teka Teki Melayu Ltu Akan Mengganggu Minda Yang Paling Pintar

Makanan

Teka-teki terbaik adalah enigma yang dibungkus dalam teka-teki dan diselubungi misteri. Terpulang kepada anda untuk membongkar rahsia dan menyelesaikan teka-teki sehingga “A-ha!” detik yang membuatkan anda berasa sangat puas.

Teka-teki yang hebat adalah yang mencabar fikiran anda dan memerlukan keupayaan anda untuk melihat di luar perkataan dan jika teka-teki itu menghalang rakan anda, itu adalah satu bonus!

teka teki melayu

Kami sentiasa menambah teka-teki baharu yang menarik, jadi semak semula dengan kerap!

Samuel sedang keluar berjalan-jalan ketika hujan mula turun. Dia tidak mempunyai payung dan dia tidak memakai topi. Pakaiannya basah kuyup, namun tiada sehelai rambut di kepalanya yang basah. Bagaimana ini boleh berlaku?

Lelaki ini botak!.

Seorang budak lelaki dikejarkan ke bilik kecemasan hospital, tetapi doktor ER melihat budak itu dan enggan dibedah. “Budak ini adalah anak saya,” kata doktor itu. Tetapi doktor itu bukan bapa budak itu. Bagaimana ini boleh berlaku?

Doktor itu adalah ibu kepada budak itu..

Saya ringan seperti bulu, tetapi gadis yang paling kuat pun tidak boleh memegang saya selama lebih daripada 5 minit. apa saya

nafas.

Seorang lelaki sedang berjalan-jalan di luar ketika hujan mula turun. Lelaki itu tidak mempunyai payung dan dia tidak memakai topi atau tudung. Pakaiannya basah kuyup, namun tiada sehelai rambut di kepalanya yang basah. Bagaimana ini boleh berlaku?

Lelaki itu botak.

Apa yang berlari, tetapi tidak pernah berjalan. Merungut, tetapi tidak pernah bercakap. Mempunyai katil, tetapi tidak pernah tidur. Dan mempunyai mulut, tetapi tidak pernah makan?

Sungai.

Saya mempunyai semua pengetahuan yang anda ada. Tetapi saya sangat kecil, anda boleh memegang saya dalam penumbuk anda. apa saya

Otak kamu.

Seorang gadis meninggalkan rumah dan belok kiri tiga kali, hanya untuk pulang ke rumah berhadapan dengan dua lelaki memakai topeng. Siapa dua lelaki itu?

Penangkap dan pengadil.

Ibu Beth mempunyai tiga anak perempuan. Seorang bernama Lara, seorang lagi Sara. Siapakah nama anak perempuan ketiga?

Beth.

Jika pesawat terhempas di sempadan antara Amerika Syarikat dan Kanada, di manakah mereka mengebumikan mangsa yang terselamat?

Yang terselamat tidak dikebumikan..

Jika terdapat semangkuk lima biji epal dan anda mengambil tiga biji epal, berapa banyak yang anda ada?

Ketiga-tiga awak ambil.

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...