Teka-Teki Logik Terbaik

Kanak Kanak

Teka-teki logik mungkin termasuk dalam kategori matematik, tetapi ia adalah karya seni yang sebenar. Masalah perkataan ini menguji kekuatan otak anda dan memberi inspirasi kepada anda untuk berfikir lebih daripada yang anda pernah fikirkan sebelum ini. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda mula menyelesaikan teka-teki ini, anda akan mula melihat corak dan tema biasa: cara menyeberangi sungai, menipu kematian dan siapa yang berbohong. Walaupun teka-teki logik untuk orang dewasa ini boleh diselesaikan dengan persamaan matematik yang rumit, ia juga boleh difikirkan dalam kepala anda

Teka-Teki Logik Terbaik

Seorang pembunuh dihukum mati. Dia perlu memilih antara tiga bilik. Yang pertama penuh dengan api yang marak, yang kedua penuh dengan pembunuh upahan dengan senjata sarat, dan yang ketiga penuh dengan singa yang tidak makan selama 3 tahun. Bilik manakah yang paling selamat untuknya?

Bilik ketiga, kerana singa-singa itu sudah tiga tahun tidak makan, jadi mereka mati.

Seorang banduan diberitahu: “Jika anda bercakap bohong, kami akan menggantung anda dan jika anda bercakap benar, kami akan menembak anda”. Apakah yang dikatakan banduan untuk menyelamatkan dirinya?

“Anda akan menggantung saya”.

Sehari sebelum dua hari selepas hari sebelum esok adalah hari Sabtu. Hari ini hari apa?

Jumaat

Saya adalah satu-satunya abang ipar ibu awak. Siapakah saya?

ayah

Ia adalah bunyi kosong, bercakap dan ia akan bercakap kembali banyak. Tetapi semakin anda mengelak, anda akan mendapat perkataan yang sama kembali.

bergema

Berapakah bilangan bata yang diperlukan untuk menyiapkan bangunan yang diperbuat daripada bata?

Hanya satu – yang “terakhir”.

Susan dan Lisa memutuskan untuk bermain tenis melawan satu sama lain. Mereka bertaruh $1 pada setiap permainan yang mereka mainkan. Susan memenangi tiga pertaruhan dan Lisa memenangi $5. Berapa banyak permainan yang mereka mainkan?

Mereka bermain sebelas perlawanan.

Lima lelaki sedang makan epal, A habis sebelum B, tetapi di belakang C. D habis sebelum E, tetapi di belakang B. Apakah pesanan penamat?

CABDE

Di negeri pintu kaca hijau terdapat teka-teki tetapi tiada jawapan, seprai tetapi tiada selimut, dan buku tetapi tiada perkataan. Namakan sesuatu yang terdapat di tanah pintu kaca hijau.

Mana-mana perkataan dengan dua huruf bersebelahan antara satu sama lain. Seperti perkataan huruf.

Seorang lelaki terperangkap di dalam bilik. Bilik ini hanya mempunyai dua pintu keluar: dua pintu. Melalui pintu pertama terdapat sebuah bilik yang dibina daripada kaca pembesar. Terik matahari yang terik serta-merta menggoreng apa sahaja atau sesiapa sahaja yang masuk. Melalui pintu kedua terdapat seekor naga yang bernafas api. Bagaimana lelaki itu melarikan diri?

Dia menunggu sehingga waktu malam dan kemudian melalui pintu pertama.

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...