Teka Teki Lawak Pecah Perut Untuk Kanak Kanak

Kanak Kanak

Untuk teka-teki untuk kanak-kanak, berusaha untuk mengekalkan minda yang tajam dan bunyi yang logik. Ia adalah cara yang hebat untuk merangsang minda muda dan meningkatkan kemahiran berfikir kritis mereka. Koleksi kami adalah untuk dinikmati oleh kanak-kanak sambil melatih otak mereka.

Kebanyakannya adalah teka-teki mencabar yang lembut yang mudah difahami dan pasti akan mengejutkan beberapa rakan dan ahli keluarga pada pertemuan seterusnya.

Guru boleh menggunakan ini untuk menjadikan kelas mereka lebih aktif dan menghiburkan, malah dengan ibu bapa yang boleh seronok menyelesaikan teka-teki bersama anak-anak mereka. Sebaik sahaja mereka mendapatnya, mereka akan memburu lebih banyak lagi.

Teka Teki Lawak Pecah Perut

Untuk melancarkan segala-galanya, Panel Penyair telah memilih sepuluh teka-teki teratas. Banyak keseronokan menanti anda di sini, jadi baca dan nikmati!

Di manakah hari Jumaat datang sebelum Khamis?

Dalam kamus.

Saya ringan seperti bulu, namun lelaki yang paling kuat tidak dapat menahan saya lebih daripada satu minit. apa saya

nafas.

Anda masuk ke dalam bilik dengan mancis, lampu minyak tanah, lilin dan pendiangan. Yang manakah anda nyalakan dahulu?

Perlawanan itu.

Seorang koboi menunggang ke bandar pada hari Isnin tinggal selama tiga hari, kemudian pergi pada hari Isnin. Bagaimana dia melakukannya?

Nama kudanya ialah hari Isnin.

Apa yang anda dapat apabila anda menyeberangi manusia salji dan puntianak?

gigitan beku.

Seorang budak lelaki dikejarkan ke bilik kecemasan hospital. Doktor ER melihat budak itu dan berkata, “Saya tidak boleh membedah budak ini. Dia anak lelaki saya.” Tetapi doktor itu bukan bapa budak itu. Bagaimana mungkin?

Doktor itu adalah ibunya.

Jika semua orang di negara ini membeli kereta putih, apakah yang akan kita miliki?

A carnation putih.

Seorang koboi menunggang ke bandar pada hari Jumaat. Dia tinggal di bandar selama tiga hari dan keluar pada hari Jumaat. Bagaimana mungkin?

Hari Jumaat adalah nama kudanya.

Apa yang anda panggil apabila dinosaur membuat gol dengan bola sepak?

Skor dino.

Seorang koboi menunggang ke bandar pada hari Jumaat. Dia tinggal di bandar selama tiga hari dan keluar pada hari Jumaat. Bagaimana mungkin?

Hari Jumaat adalah nama kudanya.

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...