Teka-teki kelakar Terbaik Dengan Jawapan

Kanak Kanak

Teka-teki ialah soalan yang memerlukan orang yang ditanya teka-teki itu menggunakan kecerdasan dan kemahiran berfikir mereka untuk menjawabnya. Biasanya untuk menjawab teka-teki, orang itu mesti berfikir “di luar kotak” untuk mendapatkan jawapannya. Teka-teki lucu adalah seperti teka-teki biasa tetapi ia akan membuat anda ketawa juga! Inilah koleksi kami.

Ada sesuatu yang abadi tentang teka-teki. Ia bukan sahaja bagus untuk ketawa, tetapi ia juga merangsang minda anda. Teka-teki lucu menarik minat kanak-kanak dan orang dewasa. Mereka sukar untuk ditentang dan mereka adalah cara mudah untuk meneruskan perbualan. Kami tidak boleh merasa cukup, itulah sebabnya kami telah mengumpulkan senarai 30 teka-teki paling lucu yang kami temui. Lihatlah!

Teka-Teki kelakar

Mengapa Eropah seperti kuali?

Kerana ia mempunyai Greece di bahagian bawah..

Apakah jenis lari yang membawa kepada berjalan?

kehabisan gas!

Samuel sedang keluar untuk berjalan-jalan apabila hujan mula turun. Dia tidak mempunyai payung dan dia tidak memakai topi. Pakaiannya basah kuyup, namun tiada sehelai rambut di kepalanya yang basah. Bagaimana ini boleh berlaku?

Lelaki ini botak!

Saya membuat bunyi yang kuat apabila saya menukar. Apabila saya berubah, saya menjadi lebih besar tetapi berat badan kurang. apa saya

popcorn.

Tuan Biru tinggal di rumah biru itu. Pak Kuning tinggal di rumah kuning. Encik Black tinggal di rumah hitam. Siapa yang tinggal di rumah putih?

Presiden!

Presiden!.

Dua orang anak dilahirkan pada hari yang sama oleh ibu yang sama tetapi mereka bukan kembar. Bagaimana mungkin?

Mereka adalah kembar tiga!

Ibu Johnny mempunyai tiga orang anak. Anak pertama diberi nama April Anak kedua diberi nama Mei. Siapa nama anak ketiga?

Johnny sudah tentu.

Terdapat dua ekor monyet di atas pokok dan seekor melompat. Mengapa monyet yang lain juga melompat?

Monyet nampak monyet buat..

Seorang pemilik kedai haiwan peliharaan mempunyai burung nuri dengan papan tanda pada sangkarnya yang mengatakan “Nuri mengulangi semua yang didengarinya”. Davey membeli burung nuri itu dan selama dua minggu dia bercakap dengannya dan ia tidak berkata apa-apa. Dia memulangkan burung kakak tua itu tetapi pemilik kedai itu berkata dia tidak pernah berbohong tentang burung kakak tua itu. Bagaimana ini boleh terjadi?

Burung kakak tua itu pekak.

Apakah yang mampu mengembara ke seluruh dunia, tetapi kekal di sudut sepanjang masa?

Setem..

Baca lagi

Teka-teki Logam
Teka-teki Logam Dan Jawapan

Teka-teki Logam Dan Jawapan

Selesaikan Teka-teki Logam yang menyeronokkan! Usik otak anda dengan teka-teki dan jenaka yang membingungkan minda yang menarik ini. Apakah alat berbentuk cawan yang dibentuk daripada unsur logam keputihan? [bg_collapse view="button-blue" color="#ffffff"...

Teka-teki Pintu
Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Teka-teki Pintu Dan Jawapan

Pintu telah menjadi sebahagian daripada banyak struktur bergerak sepanjang sejarah, membawa banyak misteri dan beberapa teka-teki pintu yang menarik. Para saintis telah menemui bukti tamadun yang menggunakan pintu sejak zaman Mesir purba. Terdapat banyak artifak...